22. feb, 2022

Min studio, mitt första blogginlägg

Jag bor i Hässelby norra villa stad i ett rött radhus med vit skorsten. Det är viktigt det med skorstenen :-) för att den gör det lättare för mina besökare att hitta rätt.

För två år sedan byggde vi om övervåningen till en kombination av studio, ateljé och kontor med kaffebryggare och ett litet sovrum. Varför just då? För att vid denna tidpunkt har jag överskridit en så kallad "hobbykonstnär" nivå och så var det dags att starta eget företag. Att överskrida hobbykonstnärs nivå betyder inte alls att man kan leva på det. Jag fortsatte arbeta som förskollärare för att kunna betala räkningar och drömde om en tid då jag slipper ha nattångest inför måndag. Jag älskar att jobba med barn, men det en annan tema. De flesta konstnärer jag känner har ett annat fast jobb eller jobbar extra. Jag hade svårt att tro den tanke att det kommer en tid och jag blir konstnär på heltid. Men, som en kollega sade - Visualisera! Jag är på väg! Jag kämpar!

"Kolla huset med vit skorsten!"

Ett av meddelandena som jag får:

" Först av allt. Vilka fantastiska tavlor du gör! Jag blir alldeles lycklig av alla färger!"

Det ger mig tro och hopp. Som jag sagt i ett samtal med en kund - hur många gånger måste jag höra att jag är fantastisk för att jag ska börja tro på det.

I min blogg kommer jag berätta om min vardag som konstnär, mina möte med kunder och roliga historier i samband med studiebesök.